top
logo

COL.LABORA amb AFMMTE

Donativo

La Caixa : ES15-2100-0140-98-0101787095

BBVA :     ES23-0182-4353-71-0200122440

CLUB SOCIAL T. EBRE


Tríptic Club Social T. Ebre


El Club Social Terres de l'Ebre, neix per iniciativa i empenta de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre

i obre les portes a tota la població de les 4 comaques de les Terres de l'Ebre.

Ens trobareu a:

c/ Amèrica , 44,  Amposta,

CP: 43870

Telf: 877 062 514

Mòbil 640 969 762Anunci

Dades Associació

DADES IDENTIFICATIVES


Nom de domini: www.afmmebre.org

Nom comercial: AFMMTE

Denominació social: ASSOCIACIO MALALTS MENTALS DE LES TERRES DE L'EBRE

NIF: G43552066

Domicili social: C/ Lleida, 1 - PB, Sant Carles de la Ràpita, 43540 (TARRAGONA)

Telèfons: 977.74.45.10 / 640.622.121

Correu electrònic: associaciofamiliarsebre@hotmail.es

Inscrita en el Registre (Mercantil / Públic): Departament de Justícia, nº d'incripció 811 (Registre

d'Entitats).

FES-TE SOCI

Si vols rebre informació

per associar-te,

envia un e-mail a:

afmmte@gmail.com

o truca al 977-74-45-10

Anunci

Compartir

TWITTER AFMMTE


Tiempo

Enquesta

Està content amb l'Associació?
 

Contador de Visitas

contador de visitas

El sector exigim a la Generalitat una aposta ferma en salut mental en el context de la Covid-19 Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Divendres, 08 de Maig de 2020 11:06
El president de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), Israel Molinero, va participar el 4 de maig en la reunió per videoconferència que les entitats del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions van tenir amb el president de la Generalitat, Quim Torra. El sector de la salut mental i el president català han valorat l'impacte de la situació provocada per la Covid-19 en l'àmbit de la salut mental i els enormes reptes de futur pels efectes del coronavirus. Concretament:

  • La Covid-19, tal com ja ha alertat la OMS, tindrà un fort impacte sobre la salut mental i emocional de la població. Les situacions de confinament, d'aïllament social, de pèrdua de persones estimades, d'esdeveniments traumàtics i la crisi econòmica, suposaran un repte enorme des d'un punt de vista de benestar emocional, que caldrà afrontar.
  • Els trastorns d'ansietat, depressió i trastorns mentals greus es poden incrementar de forma significativa derivat del context.
  • Es constata que les persones que actualment ja tenen un diagnòstic de trastorn mental greu poden experimentar un retrocés en la seva recuperació, empitjorar la situació clínica. Es necessari que els recursos de salut mental no es reubiquin en l'atenció de persones sense patologies prèvies. Tornar a agafar rutines per la recuperació serà extremadament difícil en molts casos.

El contingut de la reunió, que havia estat consensuat per les nou entitats prèviament, s'articulava en tres parts: la invisibilitat del sector i el dèficit de programes i serveis; els reptes per al futur immediat; i la necessitat d'interlocució.

El missatge transversal que es va voler transmetre és que el sector no està disposat a acceptar una retallada com la patida en la crisi del 2008, en que la salut mental i les addiccions va ser el sector que més la va patir i, des de llavors, segueix congelat.

A banda, hi va haver un espai per a cadascuna de les entitats. Israel Molinero va reforçar el paper del moviment associatiu com una eina cabdal de suport a la ciutadania, i va posar en valor la capacitat de les associacions de salut mental per adaptar-se a les noves necessitats en temps de confinament i reorientar l'atenció i serveis que ofereixen.

El president de la Federació i Fundació SMC va afegir que cal solucionar la manca de serveis en salut mental i potenciar els programes de suport mutu com en el cas de l'Activa't per la salut mental i de lluita contra l'estigma com Obertament.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Font:https://www.salutmental.org/2020/05/06/el-sector-de-la-salut-menal-demana-a-la-generalitat-un-pla-de-xoc-per-limpacte-de-la-covid-19/

Darrera actualització el Divendres, 08 de Maig de 2020 11:15
 

bottom

Potenciat per Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, domain hosting. Valid XHTML and CSS.