top
logo

COL.LABORA amb AFMMTE

Donativo

La Caixa : 2100-0140-98-0101787095

Catalunya Caixa: 2013-3045-95-0210272353

Facebook ASSOCIACIÓ AFMMTE

Anunci

FES-TE SOCI

Si vols rebre informació

per associar-te,

envia un e-mail a:

afmmte@gmail.com

o truca al 977-74-45-10

Activa't x la Salut Mental

Anunci

TWITTER AFMMTE


Compartir

20 Minutos

Radio

Visitante

Enquesta

Està content amb l'Associació?
 

Hechos Históricos de HOY

Contador de Visitas

contador de visitas

Frase del DÍA

Traductor


Notícies de l'Associació
Neix ‘XarXaJoves’, un nou programa d’acompanyament integral a joves amb problemes de salut mental Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dijous, 07 de Setembre de 2017 12:13

mb l’objectiu de facilitar la recuperació dels adolescents i joves amb problemes de salut mental, la Federació Salut Mental Catalunya posarà en marxa aquesta tardor ‘XarXaJoves’, un programa que implicarà, a través de la seva participació social en tots els àmbits de la vida, els joves d’entre 16 i 25 anys.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, i un 75% d’aquests comencen abans dels 18 anys. A més, apunten que les taxes de depressió i ansietat han augmentat entre els adolescents fins a un 70% en els últims 25 anys.

A Catalunya la població atesa als Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil ha anat augmentant gradualment fins a arribar al 4’4% de la població catalana d’entre 6 i 18 anys a l’any 2016.

Aquestes xifres demostren la necessitat d'articular respostes per al patiment dels joves, més enllà de l’àmbit escolar i a partir dels 16 anys. Aquests joves es troben a l’adolescència i la primera edat adulta amb moltes dificultats per definir un itinerari laboral, formatiu i de lleure que els permeti superar la seva problemàtica.

En aquesta edat, l’aïllament genera conseqüències especialment negatives que molt sovint només serveixen per empitjorar la seva situació de salut. Per aquest motiu, les accions del XarXaJoves escapen de les dinàmiques pròpies de les institucions hospitalàries, complementant així el procés terapèutic però donant un altre tipus de resposta a l’adolescent i al seu patiment.

El projecte que s’inicia amb tres experiències pilot de la mà dels Clubs Socials La Brúixola (de l’entitat Salut Mental Ponent, a Lleida), Cap Endavant (de l’entitat AREP, a Barcelona) i Gramenet (de la Fundació Salut Mental Catalunya, a Santa Coloma de Gramenet), durant els propers dos anys. Si l’avaluació demostra la seva eficàcia, l’objectiu serà la seva inclusió en la cartera de serveis de la Generalitat de Catalunya.

Com prevenir el fracàs escolar i laboral Aquest projecte vol acompanyar i donar suport i recursos suficients als joves que, de vegades, no fan la transició dels centres de salut mental infantil als d'adults, i abandonen el tractament i el contacte social.

L'estigma per tenir un problema de salut i la por al que diran, sovint, estan al darrere d'aquest aïllament, que de vegades es tradueix en fracàs escolar i laboral. Per aquest motiu, el programa vol acompanyar aquests joves cap al món educatiu i laboral, fer reforç i seguiment de la seva vinculació amb els serveis sociosanitaris i promocionar la vinculació amb entitats de lleure de fora del mon de la salut mental.

Amb aquestes accions potenciarà, en definitiva, el seu procés de recuperació i apoderament. El treball en xarxa es fa indispensable a l’hora de treballar amb la joventut Aquesta proposta posa també l’accent a establir col·laboracions amb les entitats de lleure d’un territori concret per tal de treballar conjuntament en els suports específics que aquests joves necessiten, també fora de l’àmbit de la salut mental. XarXaJoves, dins del Club Social, fomenta la relació de la persona atesa amb el seu entorn immediat, el seu arrelament a la comunitat en general i el seu futur vincle amb la resta dels serveis existents a la xarxa i, en definitiva, afavoreix l’exercici de la seva plena ciutadania amb normalitat.

Font:  www.social.cat   Neix ‘XarXaJoves’

 

 

Darrera actualització el Dijous, 07 de Setembre de 2017 12:29
 
Loteria NADAL 2017 Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dimarts, 05 de Setembre de 2017 11:44

Un any més, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre, disposa de participacions de loteria per al sorteig de Nadal 2017, enguany del número 36.533.

La butlleta val 2€ i el portador interessa la quantitat de 1,50€.

Molta sort!!!

 

 

Darrera actualització el Divendres, 15 de Setembre de 2017 10:38
 
6,5 milions més i equips permanents de salut mental als centres penitenciaris Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dijous, 31 d'Agost de 2017 11:39

El Departament de Justícia i el de Salut van anunciar el 27 de juliol un increment de 6,5 milions d'euros en la inversió per tractar els problemes de salut mental de les persones internes als Centres Penitenciaris (CP) i de Justícia Juvenil de Catalunya. En total, el pressupost és de 18,5 milions, el que suposa un increment d'un terç dels diners invertits fins ara.

Aquest increment permetrà la contractació de 100 nous professionals i la creació d'equips permanents de salut mental als centres, que finas ara comptaven només amb pisquiatres i un servei esporàdic de consulta psiquiàtrica. Aquests equips incorporaran psicòlegs clínics, professionals d'infermeria especialitzats en salut mental i terapeutes ocupacionals.

La presentació de l'increment pressupostari es va fer al CP de Can Brians 1. El conseller de Justícia, Carles Mundó, va explicar que els centres penitenciaris han de ser "eines de tractament i només espais de seguretat", mentre que el conseller de Salut, Toni Comin, va destacar l'aposta per oferir "un model més comunitari" d'atenció a les persones privades de llibertat amb problemes de salut mental.

En aquest sentit, s'ha creat la figura del gestor de casos a la comunitat, que farà d'enllaç entre els centres penitenciaris i els serveis de salut on la persona reclusa ha de seguir el tractament fora del centre penitenciari. Es busca així mantenir el tractament i evitar l'empitjorament dels problemes de salut mental i els ingressos. La meitat de les persones recluses a Catalunya tenen problemes de salut mental, principalment relacionats amb trastorns d'ansietat, de la personalitat i esquizofrènia; i la mitjana d'edat és de 30 a 40 anys. El consum de drogues és un problema afegit en molts casos, el que es coneix com patologia dual: tenir un problema de salut mental i un altre d'addiccions.

L'increment en la inversió en salut mental als Centres Penitenciaris i de Justícia Juvenil permetrà també incrementar els llits d'unitats d'hospitalització psiquiàtrica de 136 a 209. Els CP que disposen d'aquests llits per aguts, subaguts i rehabilitació intensiva són Brians 1 i 2 (Sant Esteve de Sesrovires), Quatre Camins (La Roca del Vallès) i Els Til·lers (Mollet del Vallès).

Font: http://www.salutmental.org/2017/07/28/millora-salut-mental-centres-penitenciaris/

 

Darrera actualització el Divendres, 15 de Setembre de 2017 10:39
 
Tancat per vancances 2017 Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Divendres, 21 de Juliol de 2017 11:07

Darrera actualització el Divendres, 21 de Juliol de 2017 11:08
 
VII Trobada de Carros i Cavalls de la Ràpita Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dilluns, 03 de Juliol de 2017 11:12

El passat diumenge 18 de juny a les 11h del matí pels carrers de la població, es va realitzar la VII Trobada de Carros i Cavalls de la Ràpita, que va estar organitzada per la Penya Eqüestre de la Ràpita.

A les 14:30h al pavelló Firal, es va celebrar un "Dinar de Germanor".

El benefici de la "Barra" va anar  a favor de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre.