top
logo

COL.LABORA amb AFMMTE

Donativo

La Caixa : ES15-2100-0140-98-0101787095

BBVA :     ES23-0182-4353-71-0200122440

Facebook ASSOCIACIÓ AFMMTE

Anunci

FES-TE SOCI

Si vols rebre informació

per associar-te,

envia un e-mail a:

afmmte@gmail.com

o truca al 977-74-45-10

Activa't x la Salut Mental

Anunci

TWITTER AFMMTE


Compartir

20 Minutos

Radio

Visitante

Enquesta

Està content amb l'Associació?
 

Hechos Históricos de HOY

Contador de Visitas

contador de visitas

Frase del DÍA

Traductor


Notícies de l'Associació
Assemblea General de Socis 2018 Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dimecres, 07 de Febrer de 2018 11:36

En data 27 de gener de 2018, es va celebrar l'Assemblea General de socis a la nostra Associació AFMMTE a les 4,30 hores de la tarda, en el local social de la mateixa.

 

La imagen puede contener: 8 personas, interior     La imagen puede contener: una o varias personas e interior

La imagen puede contener: 5 personas, interior     La imagen puede contener: 4 personas, personas de pie e interior

 
Conta contes Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Divendres, 20 d'Octubre de 2017 10:35

 

Dia Mundial de la Salut Mental a les Terres de l'Ebre


Conta contes a càrrec de Mariola Castaño.

Conte: El dimarts, el meu tiet i extraterrestres de Dídac Micaló i Roger Bellabrera.


Taller:

Bàrbara Adell

Carmen Martí

Sandra Forcadell


Sant Carles de la Ràpita 25 d'octubre a les 18:00h

Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó

 

Darrera actualització el Divendres, 20 d'Octubre de 2017 10:44
 
Taller de cuina al microones Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dimarts, 17 d'Octubre de 2017 18:41

TALLER DE CUINA AL MICROONES


L'activitat va començar el divendres dia 15 de setembre i forma part dels cursos organitzats per l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre.

Durant el taller es van explicant i fem demostracions pràctiques de com cuinar usant aquest electrodomèstic, d'ús habitual en molts domicilis per escalfar o descongelar aliments, però que també pot servir per cuinar plats senzills, saludables i econòmics.

A banda de la rapidesa, cuinar amb aquest aparel, té altres avantatges com la comoditat de no embrutar tants estris de cuina i un consum elèctric més baix que les plaques o els forns elèctrics.

 

TRUITA AL VAPOR

La imagen puede contener: una o varias personas      La imagen puede contener: comida e interior 

 

 La imagen puede contener: interior      La imagen puede contener: comida e interior

 

La imagen puede contener: comida e interior      La imagen puede contener: comida e interior

 

  BROWNIE A LA TASSA

 La imagen puede contener: 2 personas, personas sentadas, mesa e interior      La imagen puede contener: una persona, sentada, mesa e interior

 

La imagen puede contener: interior      La imagen puede contener: taza de café y bebida

 

FLAN D'OU

La imagen puede contener: 2 personas, pantalla e interior      La imagen puede contener: una o varias personas e interior

 

La imagen puede contener: una persona, de pie, sentada e interior      La imagen puede contener: una o varias personas

 

La imagen puede contener: comida      La imagen puede contener: comida

 

Darrera actualització el Dimecres, 18 d'Octubre de 2017 11:26
 
Xerrada Incapacitacions i Tuteles Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dimarts, 10 d'Octubre de 2017 10:59

L'Associació de familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre, va organitzar el divendres dia 29 de setembre a les 17:30h, al Casal Cultural "El Maset", de Sant Carles de la Ràpita, una xerrada de caire informatiu, oberta a tot el públic sobre "Incapacitacions i tuteles".

Va està orientada en oferir informació sobre la protecció de les persones amb trastorn mental, abordant els diferents aspectes relacionats amb els processos de incapacitacions i tuteles des de la vessant legal i mèdica.

Presentada per la Sra. Teresa Gregori, Coordinadora de la Fiscalia de Tortosa, la Dra. Cristina Vila, Directora Mèdica de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre, i la Sra. Vanesa Olivé, Treballadora social de l'Entitat Tutelar Fundació Pere Mata.

 

        

 

        

Darrera actualització el Dimarts, 10 d'Octubre de 2017 11:08
 
Neix ‘XarXaJoves’, un nou programa d’acompanyament integral a joves amb problemes de salut mental Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dijous, 07 de Setembre de 2017 12:13

mb l’objectiu de facilitar la recuperació dels adolescents i joves amb problemes de salut mental, la Federació Salut Mental Catalunya posarà en marxa aquesta tardor ‘XarXaJoves’, un programa que implicarà, a través de la seva participació social en tots els àmbits de la vida, els joves d’entre 16 i 25 anys.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, i un 75% d’aquests comencen abans dels 18 anys. A més, apunten que les taxes de depressió i ansietat han augmentat entre els adolescents fins a un 70% en els últims 25 anys.

A Catalunya la població atesa als Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil ha anat augmentant gradualment fins a arribar al 4’4% de la població catalana d’entre 6 i 18 anys a l’any 2016.

Aquestes xifres demostren la necessitat d'articular respostes per al patiment dels joves, més enllà de l’àmbit escolar i a partir dels 16 anys. Aquests joves es troben a l’adolescència i la primera edat adulta amb moltes dificultats per definir un itinerari laboral, formatiu i de lleure que els permeti superar la seva problemàtica.

En aquesta edat, l’aïllament genera conseqüències especialment negatives que molt sovint només serveixen per empitjorar la seva situació de salut. Per aquest motiu, les accions del XarXaJoves escapen de les dinàmiques pròpies de les institucions hospitalàries, complementant així el procés terapèutic però donant un altre tipus de resposta a l’adolescent i al seu patiment.

El projecte que s’inicia amb tres experiències pilot de la mà dels Clubs Socials La Brúixola (de l’entitat Salut Mental Ponent, a Lleida), Cap Endavant (de l’entitat AREP, a Barcelona) i Gramenet (de la Fundació Salut Mental Catalunya, a Santa Coloma de Gramenet), durant els propers dos anys. Si l’avaluació demostra la seva eficàcia, l’objectiu serà la seva inclusió en la cartera de serveis de la Generalitat de Catalunya.

Com prevenir el fracàs escolar i laboral Aquest projecte vol acompanyar i donar suport i recursos suficients als joves que, de vegades, no fan la transició dels centres de salut mental infantil als d'adults, i abandonen el tractament i el contacte social.

L'estigma per tenir un problema de salut i la por al que diran, sovint, estan al darrere d'aquest aïllament, que de vegades es tradueix en fracàs escolar i laboral. Per aquest motiu, el programa vol acompanyar aquests joves cap al món educatiu i laboral, fer reforç i seguiment de la seva vinculació amb els serveis sociosanitaris i promocionar la vinculació amb entitats de lleure de fora del mon de la salut mental.

Amb aquestes accions potenciarà, en definitiva, el seu procés de recuperació i apoderament. El treball en xarxa es fa indispensable a l’hora de treballar amb la joventut Aquesta proposta posa també l’accent a establir col·laboracions amb les entitats de lleure d’un territori concret per tal de treballar conjuntament en els suports específics que aquests joves necessiten, també fora de l’àmbit de la salut mental. XarXaJoves, dins del Club Social, fomenta la relació de la persona atesa amb el seu entorn immediat, el seu arrelament a la comunitat en general i el seu futur vincle amb la resta dels serveis existents a la xarxa i, en definitiva, afavoreix l’exercici de la seva plena ciutadania amb normalitat.

Font:  www.social.cat   Neix ‘XarXaJoves’

 

 

Darrera actualització el Dijous, 07 de Setembre de 2017 12:29
 
« IniciAnterior12345678910SegüentFi »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

bottom

Potenciat per Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, domain hosting. Valid XHTML and CSS.