top
logo

COL.LABORA amb AFMMTE

Donativo

La Caixa : ES15-2100-0140-98-0101787095

BBVA :     ES23-0182-4353-71-0200122440

CLUB SOCIAL T. EBRE


Tríptic Club Social T. Ebre


El Club Social Terres de l'Ebre, neix per iniciativa i empenta de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre

i obre les portes a tota la població de les 4 comaques de les Terres de l'Ebre.

Ens trobareu a:

c/ Amèrica , 44,  Amposta,

CP: 43870

Telf: 877 062 514

Mòbil 640 969 762



Anunci

Dades Associació

DADES IDENTIFICATIVES


Nom de domini: www.afmmebre.org

Nom comercial: AFMMTE

Denominació social: ASSOCIACIO MALALTS MENTALS DE LES TERRES DE L'EBRE

NIF: G43552066

Domicili social: C/ Lleida, 1 - PB, Sant Carles de la Ràpita, 43540 (TARRAGONA)

Telèfons: 977.74.45.10 / 640.622.121

Correu electrònic: associaciofamiliarsebre@hotmail.es

Inscrita en el Registre (Mercantil / Públic): Departament de Justícia, nº d'incripció 811 (Registre

d'Entitats).

FES-TE SOCI

Si vols rebre informació

per associar-te,

envia un e-mail a:

afmmte@gmail.com

o truca al 977-74-45-10

Anunci

Compartir

TWITTER AFMMTE


Enquesta

Està content amb l'Associació?
 

Contador de Visitas

contador de visitas

Notícies de l'Associació
Lo Pati i la Fundació Pere Mata es «miraran» a partir d'este diumenge través de 200 retrats Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dilluns, 11 de Març de 2019 18:03

Més de 200 fotografies de gran format de més d'un metre d'alçada cobriran, a partir d'este diumenge, 17 de març, les façanes de Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre i el centre de salut mental de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre, a Amposta. Dos equipaments veïns, que comparteixen similituds arquitectòniques, i que fins ara havien viscut bastant d'esquenes l'un de l'altre.

Els retrats han estat realitzats de manera voluntària a usuaris dels dos equipaments amb l'objectiu de mesclar-los com una forma de crear connexions i a l'hora abolir prejudicis i estigmes. De fet, el projecte #MOSMIREM neix de la reflexió que els llocs són espais de subjectivitat que estigmatitzen les persones que els habiten. "Si ets en un centre hospitalari ets un malalt, en un comerç ets un client, en un centre d'art ets un espectador", apunten els organitzadors. "Es tracta d'un projecte amb una clara voluntat pedagògica que ens convida a reflexionar sobre els estigmes, en este cas de les malalties mentals", apunta Aida Boix, directora de Lo Pati.

Comissariat per l'artista ampostí Alfred Porres, #MOSMIREM, que ha comptat també amb la participació de l'Associació de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre i el Club Social de les Terres de l'Ebre, és la primera activitat del Programa Art Teràpia que este 2019 ha encetat Lo Pati, amb l'objectiu d'investigar les possibilitats terapèutiques, inclusives i transformadores de l'art i de treballar amb col·lectius tradicionalment allunyats d'un centre d'art.

A més a més, #MOSMIREM forma part del projecte d'art participatiu Inside Out, una proposta d'abast mundial impulsada per l'artista parisenc, JR, -pseudònim de Jean René- que ha comptat amb la participació activa de més de 260.000 persones de 129 països diferents. Dins d'este projecte, retrats de gran format de milers de ciutadans i ciutadanes anònims han ocupat espais públics amb la voluntat de crear consciència, trencar tòpics i apropar les persones. Ara s'hi sumaran els retrats de Lo Pati. Concretament, es penjaran entre les dos façanes 206 retrats dels 211 que s'han realitzat en total i que són obra del fotògraf Quim Giró. Les fotografies també es documentaran, arxivaran i publicaran a la web del projecte: http://www.insideoutproject.net


A partir de dimecres es començaran a penjar els retrats a les dos façanes i la inauguració del projecte tindrà lloc el proper diumenge a les 12 del migdia en el marc d'un vermut musical que comptarà amb l'actuació de Moreno Ros DJ.

 

 

Font: http://www.aguaita.cat/noticia/14362/pati/fundacio/pere/mata/es/miraran/partir/este/diumenge/traves/200/retrats

Darrera actualització el Dilluns, 11 de Març de 2019 19:21
 
Celebració Dia Mundial de la Salut Mental a les Terres de l'Ebre, Gandesa Imprimir Correu
Escrit per Afmmebre   
Dimarts, 25 d'Octubre de 2016 17:16

l passat diumenge dia 9 d'octubre, va tenir lloc la Celebració del Dia Mundial de la Salut Mental de les Terres de l'Ebre a Gandesa

L'acte va estar organitzat per l'Associació, juntament amb la col•laboració i participació de la Fundació Pere Mata Terres de l´Ebre.

La jornada es va iniciar a les 11:30h del matí a l'Ajuntament de Gandesa, donant-nos la Benvinguda les autoritats: l'alcalde de Gandesa, Regidors, Vice-presidenta Consell Comarcal Terra Alta, Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, pubilles, i ens va acompanyar el Sr. Ismael Piñas, Gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre.

Des d´allí es va programar una marxa popular pels carrers del centre de la població, amenitzada per la colla gegantera i grallera de Gandesa. A les 12h va tenir lloc l'arribada a la plaça del Comerç, amb l'actuació dels grups de Jotes de Gandesa i Tallers de Jocs Romans. Tot seguit, a les a les 13:30h, vam visitar la Cooperativa Agrícola de Gandesa. A les 14 hores es va celebrar el Dinar de Germanor al Restaurant Coll del Moro de Gandesa, i a les 16h, es va portar a terme els parlaments.

El Gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, el Sr. Ismael Piñas Forcadell, durant els parlaments, ens va comunicar que des del CatSalut, s'ha inclòs com a noves accions a realitzar dintre del contracte amb la Fundació Pere Mata, dos nous programes, que han de permetre millorar l'atenció als malalts mentals de totes les Terres de l'Ebre.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ens han aprovat una subvenció, perquè la nostra entitat (Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre), pugui fer l'atenció a les famílies amb problemes de salut mental al seu territori, Terra alta i Ribera d'Ebre.

La nostra Entitat, vol donar les gràcies als diferents organismes que han fet possible poder dur a terme aquesta diada amb la seva col·laboració:

 

• Ajuntament de Gandesa.

• Consell Comarcal Terra Alta

• Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

• Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

• Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre.

• Oficina Jove de la Terra Alta.