8 d’abril de 2015 ( JORNADA DEL CONSELL CONSULTIU DE PACIENTS DE CATALUNYA «COMPARTIR PER AVANÇAR»

 

Més de 80 persones, pacients, familiars, entitats de pacients i professionals sanitaris, han participat avui a la jornada «Compartir per avançar» organitzada pel Consell Consultiu de Pacients de Catalunya (CCPC) i les Regions Sanitàries de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona i celebrada a l’Auditori Felip Pedrell.

La inauguració institucional ha estat a càrrec de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el director territorial de Salut i gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Albert Gómez.

La Directora General d’Ordenació i Regulació Sanitàries, Roser Vallès, ha exposat la raó de ser del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya. Vallès ha fet esment al Pla Estratègic de la participació dels pacients en el sistema sanitari públic, així com diversos projectes impulsats per aquest òrgan assessor, com un curs en línia de seguretat dels pacients o un cicle de xerrades formatives en bioètica amb relació a l’atenció sanitària. Tal com ha explicat Roser Vallès, el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, creat l’octubre del 2012, té com a finalitat donar veu directa als pacients en l’elaboració de polítiques de Salut.

El director d’Innovació de la Fundació TicSalut, Jordi Martínez, ha exposat com la innovació tecnològica i en especial les app són una eina útil cap a la personalització de la medicina. Xavier Burjons, cap de la Unitat en Atenció al Ciutadà i Comunicació de la regió Sanitària de Girona, ha donat a conèixer l’espai digital de salut Cat@Salut La Meva Salut. En la seva presentació, Burjons ha explicat que aquesta eina és un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d’una forma segura i confidencial.

La primera taula rodona de la jornada «Participació dels pacients en el Pla de Salut» s’ha vertebrat al voltant d’una malaltia, l’ictus, i ha comptat amb la participació de professionals sanitaris (neuròleg, rehabilitador, metge de primària) i dos pacients que han patit aquesta malaltia i que aporten la seva experiència personal. Els participants han debatut sobre possibles iniciatives a emprendre en relació a la prevenció i atenció a l’ictus, amb especial èmfasi a la participació del pacient i la relació professional sanitari-pacient.

La jornada també ha servit per facilitar un debat, en el qual han participat 5 entitats de pacients del territori, (Alzheimer, ELA, AFMMTE, Parkinson, Amics de nens Oncològics de Catalunya), al voltant de la necessitat de posar a l’abast de les entitats eines de millora de la qualitat en la gestió. En aquest sentit, el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya ha presentat el projecte AVENÇ, una guia d’autoavaluació que pretén ser una eina de reflexió per a les pròpies entitats.

La jornada ha estat conduïda per Jordi LP, una persona que sempre ha estat molt vinculat al Consell Consultiu de pacients, ha conclòs amb la intervenció de la directora general del Departament, Roser Vallès.

 

    

    

    

 

Fuente: http://ebreexpres.com/entitats-de-pacients-i-professionals-sanitaris-debaten-sobre-la-participacio-del-pacient-en-les-politiques-sanitaries/

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger