Divendres 17 d’abril, xerrada amb la Sra. Dolors Comas de la URV Tarragona, Departament d’Antropologia , Filosofia i Treball Social.

Tema: «Homes cuidadors.» Reptes i oportunitats per reduir les desigualtats de gènere i afrontar les noves necessitats de cura.

Aquest estudi té com objetiu analitzar com els homes s’introdueixen en les actitivats de cuidar, els canvis i les resistències. S’identifiquen les barreres culturals (construccions de gènere) i les barreres d’oportunitat (millor situació dels homes en el mercat de treball) que dificulten la implicació dels homes en els treballs de cura, tant en els remunerats com en els no remunerats, diferenciant la cura de la infància de la de persones adultes. Identificar els models emergents i donar visibilitat als hombes cuidadors forma part també dels objectius de la recerca.

El reconeixement i redistribució dels treballs de cura és una qüestió prioritària i urgent. Les dones estan incorporades al mercat de treball, les famílies han canviat profundament i les situacions de dependència vinculades a l’edat han augmentat. La implicació dels homes en èneels treballs de cura és un repte pendent en termes d’igualitat de gènere, però és també un repte a l’hora d’afrontar el considerable increment de les necessitats de cura en la nostra societat.

 

    

 

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger