Dia Mundial de la Salut Mental a les Terres de l’Ebre

El passat 10 d’octubre es va commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (DMSM), una data especialment significativa, donades les circumstàncies actuals, que han repercutit en tota la ciutadania.

En aquest sentit la OMS ha alertat de l’impacte que està tenint i tindrà la Covid-19 en la salut mental de la població. Les situacions de confinament, aïllament social, les pèrdues i esdeveniments traumàtics, la disminució dels suports i recursos, així com les conseqüències de la crisi, són aspectes que estan repercutint en la salut mental de la ciutadania.

És evident que la salut mental els darrers temps no ha tingut la rellevància que realment es mereix. Hem de tenir en compte que, a dia d’avui, si no ens prenem seriosament el benestar emocional de les persones, tindrem uns costos personals, socials i econòmics presents i futurs, de grans dimensions i molt perjudicials per a la societat en general.

Volem evidenciar les mancances del model actual d’atenció a la salut mental, un model insuficient, molt fràgil, i que no pot arribar a tot arreu ni donar respostes adients a totes les persones. Necessitem deixar de ser invisibles, i que el conjunt de la societat s’impliqui i actuï des d’ara cap a una visió de futur.

Des de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre (AFMMTE) tenim un compromís ferm envers la salut mental. Hem treballat intensament els darrers 22 anys, al costat de les administracions, impulsant iniciatives de suport i integració social que hem posat al servei de la ciutadania, com és el Club Social Terres de l’Ebre, situat a Amposta, un recurs molt necessari al nostre territori.

Més enllà de tot el suport que la nostra entitat rep per part de diverses institucions públiques i privades, en el DMSM reivindiquem un major reconeixement i suport per poder seguir realitzant la nostra tasca imprescindible, per tal de construir comunitats justes, cohesionades i que garanteixin la igualtat d’ oportunitats.

No ens podem permetre més demores en la consecució de resultats, la salut mental és una qüestió que afecta a tothom!

 

 

Foto: Celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, a les Terres de l’Ebre, (La Ràpita), al 2018.

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger