El pla de salut mental també inclou una enquesta als alumnes

Fa dos cursos que els professors ho adverteixen: la pandèmia està desenvolupant patologies en nens i adolescents, malestars, sense gaire soroll que es van arrossegant mes rere mes, que de la mateixa manera que poden ser transitoris, poden brollar de sobte en forma de malaltia. En aquest sentit, les escoles són un radar important i els docents demanen de millorar la coordinació entre el sistema escolar i el de salut per derivar els serveis psicològics als alumnes que presenten símptomes. Un sistema amb un procés reglat més àgil i intens, que doni resposta ràpida a les necessitats.

Per a aquest curs, el Departament d’Educació ha impulsat un pla d’avaluació de la salut mental, mitjançant una enquesta, i la creació d’uns fotomatons emocionals que ajudin els joves a expressar les seves emocions, mentre disparen les alarmes si es detecten indicis de risc.

La idea és que els joves expressin les emocions veient i gravant vídeos amb les seves impressions

El primer trimestre del curs es passarà una enquesta a tots els alumnes, a partir de 5è de Primaria (11 anys) i fins almenys 4t de l’ESO, que avaluarà la salut emocional i detectarà signes d’alerta.

El gener del 2021, el departament crearà, en espais freqüentats, com ara centres cívics o el pati d’ escoles, una mena d’instal·lacions petites a tall de fotomaton per incentivar a expressar els sentiments, un element de protecció en salut mental. Per això utilitzarà el llenguatge propi dels més joves, acostumats a veure aplicacions com a TikTok.

Els espais estaran condicionats amb certa privacitat i contindran una pantalla en què s’oferirà, en format vídeo, el testimoni real d’un jove que revela amb el relat d’una anècdota les seves impressions sobre una situació problemàtica. Com el dia en què es va atabalar perquè estava en un espai amb molta gent. La idea és que el jove que rep les imatges del vídeo respongui gravant una altra comunicació, que al seu torn desperti l’interès d’altres joves.

Mitjançant sistemes d’intel·ligència artificial saltarà una alarma que detecti paraules clau que poden correspondre a situacions de risc.

Educació mantindrà també els 3.500 professionals que van servir de suport als centres educatius durant el curs passat, docents i personal educatiu general que van atendre els alumnes en centres de màxima complexitat. Aquest curs es contractaran 101 professionals més.

Font: https://www.lavanguardia.com/encatala/20210903/7696781/educacio-impulsa-els-fotomatons-emocionals.html?fbclid=IwAR2p-6CrhdoFYi5gpo_5C61Nabc3kxVMlc-cTBpykf8As5BHkqFDzgd8SUs

Por AFMMTE

És una entitat social que representa les 4 comarques de les Terres de l'Ebre, creada l'any 1998. Està adscrita a la Federació Salut Mental Catalunya. Som membres de la Coordinadora de Salut Mental Tarragona-Terres de l'Ebre i de la Taula de Salut Mental Terres de l'Ebre. També formem part del projecte Activa't per la Salut Mental TTEE. Aquets son els nostres serveis: - Servei de Club Social - Servei d'atenció psicològica - Servei d'atenció social (Treballadora Social).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger