34 biblioteques públiques de les Terres de l’Ebre participen durant el mes d’octubre en diferents activitats relacionades amb el projecte “Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre”

  • Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre és un projecte del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre per donar visibilitat a les persones que pateixen trastorns de salut mental, sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica, acabar amb l’estigma social i afavorir la prevenció d’aquests trastorns, sobretot entre els joves.

El dia 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental. Aprofitant aquest esdeveniment, la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre amb la col·laboració de la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre ha organitzat dins del projecte Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre una acció conjunta en la qual participen totes les biblioteques públiques del territori.

Aquest treball conjunt s’ha iniciat aquest estiu amb la col·laboració dels membres del Club Social Terres de l’Ebre que han confeccionat i decorat 34 arbres de cartró reciclat, que serviran perquè les persones usuàries de les biblioteques ebrenques puguin traslladar els seus dubtes i inquietuds al voltant d’aquest temàtica. Aquestes aportacions serviran a la llarga perquè els especialistes en salut mental identifiquin quines qüestions preocupen la ciutadania.

Una altra proposta a destacar és l’exposició-taller Im-perfectes, de les germanes Besolí; una activitat adreçada als joves que pretén prevenir els trastorns alimentaris combatent l’excessiva pressió existent actualment entorn el físic femení i els cànons de bellesa imposats. Les biblioteques que acolliran l’exposició són les de Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa.

Completa el programa el taller Còmic i salut mental, de l’il·lustrador morenc Jordi Alfonso, també per al públic jove que s’impartirà a les biblioteques de Deltebre, Ulldecona, La Sénia, Flix, Camarles i Sta. Bàrbara.

Tant el taller com l’exposició comptaran amb el suport de personal sanitari especialitzat que aporta la Taula de Salut Mental i que de manera voluntària contextualitzarà l’activitat i aportarà valor afegit.

Més informació:
Cartell «Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre»

Por AFMMTE

És una entitat social que representa les 4 comarques de les Terres de l'Ebre, creada l'any 1998. Està adscrita a la Federació Salut Mental Catalunya. Som membres de la Coordinadora de Salut Mental Tarragona-Terres de l'Ebre i de la Taula de Salut Mental Terres de l'Ebre. També formem part del projecte Activa't per la Salut Mental TTEE. Aquets son els nostres serveis: - Servei de Club Social - Servei d'atenció psicològica - Servei d'atenció social (Treballadora Social).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger