Jornada de Depressió a les Terres de l’Ebre. 18 de novembre 2021.
Organitza la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre. LLoc: Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta c/ Miralles, 4, Amposta.
Més informació i inscripcions: matamorosi@peremata.com Inscripció gratuïta, places limitades ( per ordre d’inscripció). Es lliurarà certificat d’assistència.
Col.labora: Associacio Afmmte entre altres.
«Sentir-se trist davant de determinades situacions és una reacció completament normal. Tanmateix, si aquest sentiment s’allarga en el temps-més de dues setmanes-, i va acompanyat de símtomes com ara l’insomni, l’apatia o la dificultat per realitzar tasques quotidianes, pot ser un avís clar que la persona està experimentant una depressió, un problema de salut mental que va molt més enllà de la tristesa o de passar un mal dia.
L’impacte social de la depressió
Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), més de 300 milions de persones a escala global tenen aquest trastorn mental. D’altra banda, s’ha demostrat que és la principal causa de discapacitat arreu del món i que afecta més a les dones que als homes. Pot arribar a ser crònica o recurrent i, en el pitjor dels casos, conduir al suïcidi.
Encara que, tal com mostren les xifres disponibles, la depressió és un trastorn mental molt freqüent i té un impacte molt important en l’àmbit social i laboral, hi va associat un fort estigma, fet que sovint impedeix que no se’n parli amb naturalitat i en dificulti el diagnòstic.
Un problema agreujat per la pandèmia
Arran de la situació d’incertesa social i econòmica per la pandèmia i les mesures de confinament, s’ha detectat en la població un augment de quadres ansiosos i depressius.
La depressió té cura
Fins i tot en els casos més greus, la depressió es pot tractar i tenir cura. En la majoria d’ocasions, la combinació de psicoteràpia i tractament famacològic contribueixen a posar fi a aquest problema de salut mental.
Per un altre costat, en el context actual, que ha fet aflorar situacions de vulnerabilitat en la població, es la més important que mai visibilitzar un trastorn com la depressió, i vetllar tant pel benestar mental d’un mateix com de les persones de l’entorn més pròxim.
És per això que el dia 18 de novembre la FPMTE organitza la Jornada de la Depressió a les Terres de l’Ebre amb la idea de donar missatges realistes i al mateix temps esperançadors.

Por james

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger