EL PROJECTE COACTUEM PER LA SALUT MENTAL POSA EN MARXA UNA CONVERSA DIGITAL  A TELEGRAM PER CONÈIXER I PROMOURE  LES  XARXES DE SUPORT SOCIAL EN SALUT MENTAL.

CoActuem per la Salut Mental és un projecte de recerca de ciència social ciutadana que vol promoure i enfortir les xarxes de suport social de les persones amb problemes de salut mental i famílies. La iniciativa està promoguda pel grup OpenSystems de la Universitat de Barcelona (UB) i la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) i s’emmarca dins del projecte CoAct, finançat per la Unió Europea.

El projecte CoActuem parteix de la importància que els vincles afectius i les relacions amb amistats, familiars i persones de l’entorn proper tenen en la nostra salut mental. Aquestes xarxes de suport social contribueixen a millorar el nostre benestar emocional, eviten l’aïllament social i ens ajuden a trobar el suport que tothom necessita. CoActuem vol conèixer millor les xarxes de suport social i ho fa a través de la ciència ciutadana que, amb el seu model de recerca participativa, aspira a incloure al conjunt de la ciutadania en aquest esforç.

COACTUA A TRAVÉS DEL XATBOT CREAT A TELEGRAM

CoActuem per la Salut Mental acaba de posar en marxa una conversa digital a Telegram en forma de xatbot, al que pots accedir si tens o et descarregues l’aplicació Telegram. Es tracta d’un entorn anònim i segur en el que només rebràs missatges i podràs interactuar a través del xatbot, però no rebràs missatges d’altres persones. La teva identitat mai serà visible.

Una vegada estiguis a Telegram i busquis el xatbot pel nom CoActuerm per la Salut Mental ja podràs entrar i participar, escollint l’idioma que vulguis. Dia a dia, aniràs rebent situacions quotidianes en forma de microrelats que s’han creat a partir de les experiències viscudes per les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars que participen al projecte com a persones coinvestigadores.

Aquestes situacions reals en forma de microrelats els han elaborat  persones i familiars amb experiència pròpia en salut mental. Amb cada microrelat se’t demanarà el teu punt de vista perquè amb la participació de tothom es pugui investigar com estan funcionant les xarxes de suport social en salut mental i així poder proposar accions per a millorar-les. En aquest sentit, i com tothom tenim experiència en xarxes de suport, siguin o no de salut mental, l’únic requisit per participar és ser major d’edat. Si vols tenir més informació sobre el xatbot mira aquest vídeo o consulta la web del projecte: https://coactuem.ub.edu/pages/xatbotcom

El projecte CoAct rep finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea amb contracte No. 873048 La iniciativa es basa en la ciència ciutadana i en l’experiència que totes les persones tenim i podem incorporar al projecte de recerca com a persones coinvestigadores.

Més Info: https://coactuem.ub.edu/

Font: https://www.salutmental.org/actua-per-millorar-les-xarxes-de-suport-social-en-salut-mental/

Por AFMMTE

És una entitat social que representa les 4 comarques de les Terres de l'Ebre, creada l'any 1998. Està adscrita a la Federació Salut Mental Catalunya. Som membres de la Coordinadora de Salut Mental Tarragona-Terres de l'Ebre i de la Taula de Salut Mental Terres de l'Ebre. També formem part del projecte Activa't per la Salut Mental TTEE. Aquets son els nostres serveis: - Servei de Club Social - Servei d'atenció psicològica - Servei d'atenció social (Treballadora Social).

3 comentarios en «EL PROJECTE «COACTUEM PER LA SALUT MENTAL», ACTUA PER MILLORAR LES XARXES DE SUPORT SOCIAL EN SALUT MENTAL»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger