Les Taules de Salut Mental es defineixen com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col.laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori.
La constitució de la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre es promou des de la Coordinadora d’Associacions de salut mental i familiars i des de Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre a principis de 2013. Sorgeix de la necessitat al territori d’identificar quines són les necessitats en salut mental, potenciant al màxim la participació activa de persones en experiència pròpia i les seves famílies en una gestió compartida, i amb la implicació de tots els agents locals i entitats que participen.
Els principis que afavoreixen la participació són el consens, l’horitzontalitat i l’autonomia; i les entitats que la formen són els departaments de Govern – Salut; Drets Socials i Joventut; Ensenyament; Cultura; Empresa i Coneixement; Esports; i Justícia -, juntament amb els quatre consells comarcals de les TTEE i les quatre capitals de comarca ebrenques, la Diputació de Tarragona i les entitats – Fundació Pere Mata, CAS Tortosa, Atenció Primària ICS, Centre La Duna, Federació Salut Mental Catalunya, ATEATE ( Associació Trastorn Espectre Autista TTEE ), AHIDA ( Ajuda Hiperactivitat i Dèficit Atenció TTEE ), Activa’t i Club Social Terres de l’Ebre.
Actualment la línia de treball més important de la Taula de Salut Mental de les TTEE és la de sensibilització i erradicació de l’estigma entorn als problemes de salut mental, a través de la Comissió de Sensibilització. La percepció social de la salut mental, de vegades, pot estar influenciada per l’herència històrica, el desconeixement, la desinformació, etc., afavorint tot plegat l’aïllament, la soledat, el patiment i les dificultats en la recuperació de la persona afectada i agreujant el patiment de les seves famílies.
La Comissió de Sensibilització treballa amb diferents propostes dirigides a la comunitat per visibilitzar i normalitzar els problemes de salut mental. Durant aquest mes d’Octubre i dintre del projecte Biblioteques i Salut Mental, les biblioteques d’arreu del territori celebraran el mes de la salut mental amb aparadors amb bibliografia temàtica relacionada amb la salut mental, així com una dinàmica relacionada amb la salut mental positiva on s’invita a reflexionar als usuaris de les biblioteques sobre la salut mental. Paral·lelament hi haurà conta-contes adreçat al públic infantil del conte “Fuig, Bèstia!” a les biblioteques de Ginestar, Corbera d’Ebre, Benifallet, Jesús, Les Cases d’Alcanar i Riba-roja.
També els diferents centres educatius del territori participaran del concurs de relat i cartell “El benestar emocional, és la prioritat”, on es convida a l’alumnat a expressar-se sota aquest lema en forma escrita o en format de cartell artístic. #salutmental #saludmental #tauladesalutmentalterresdelebre Associacio Afmmte, Club Social Terres de l’Ebre

                                   

 

 

 

Por AFMMTE

És una entitat social que representa les 4 comarques de les Terres de l'Ebre, creada l'any 1998. Està adscrita a la Federació Salut Mental Catalunya. Som membres de la Coordinadora de Salut Mental Tarragona-Terres de l'Ebre i de la Taula de Salut Mental Terres de l'Ebre. També formem part del projecte Activa't per la Salut Mental TTEE. Aquets son els nostres serveis: - Servei de Club Social - Servei d'atenció psicològica - Servei d'atenció social (Treballadora Social).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger