El passat 29 de setembre de 2011, va començar a la seu de la nostra Associació el taller de REFLEXOTERÀPIA PODAL.

La Reflexologia és una branca del massatge i com tal els seus inicis es perden a la nit dels temps quan es buscaven remeis que alleugessin els mals que afligien als homes.

Des de llavors han estat múltiples els metges i investigadors que s’han sentit atrets per les distintes qualitats i utilitats de les teràpies manuals reflexològiques. Entre altres es poden destacar l’anglès Head, el canadenc Mackenzie, els americans Griffin i Hall i especialment William Fitzgerald i el Dr. Shelby Riley, els alemanys Weihe i Fliess, l’austríac Koblanck i tants altres. Actualment una de les màximes autoritats en la matèria és el nord-americà Dwight Byers.

 

¿Què és la reflexoteràpia podal?

Aquesta teràpia es fonamenta en la creença de que tot el cos es reflexa en la planta dels peus.
Pressionant aquestes zones estimulem la part del cos corresponent. Per exemple, els dits són la part alta del cos, i a mesura que anem baixant pel peu ens trobem la resta de parts: pulmons, cor, intestins, etc…

Estimula i activa el bon funcionament de tots els òrgans del cos i aporta l’energia que el mateix requereix.

Regula el metabolisme, afavoreix l’eliminació de toxines, redueix la tensió i el stress, equilibra el sistema nerviós, millora la circulació sanguínia, redueix el dolor, millora el somni i augmenta la vitalitat i energia.

El seu funcionament es recolza a la projecció dels diversos òrgans interns corporals sobre determinades zones reactives (mans, orelles, peus, ulls, cavitat nasal, etc.). És el que es denomina punts reflexos. Aquests punts reflexos es manifesten especialment sensibles si hi ha un trastorn funcional de l’òrgan corresponent. Aquests punts solen ser dolorosos a la pressió. A mesura que el tractament reflexoterápic va cursant el seu benefici aquestes zones sensibles van desapareixent.
La Reflexologia busca normalitzar i fer desaparèixer aquests punts sensibles i dolorosos restablint l’equilibri mitjançant l’aplicació de la teràpia reflexa.

Pràcticament tots els òrgans o parts anatòmiques que configuren el cos humà poden reflectir-se als peus, encara que les extremitats ho fan amb una major dificultat, a través de les terminacions nervioses (receptors del dolor). El nostre cos es reflecteix en els dos peus ja que un només representa la meitat longitudinal d’una persona.

 

TRACTAMENTS I INCOMPATIBILITATS

Anem ara a entrar en el detall d’aquelles patologies que poden trobar un benefici amb l’aplicació d’aquesta teràpia. No les esmentarem totes, perquè la llista és extensíssima, però sí les suficients per fer-nos una idea les possibilitats que encercla aquesta tècnica:

Indicacions


Ø Redueix l’és-tres
Ø Indueix la relaxació profunda
Ø Neteja l’organisme de toxinas i impureses
Ø Revitalitza l’energia
Ø Reforça la immunitat i prevenir les malalties
Ø Ajuda a vèncer la fatiga
Ø Elimina els malestars i dolors de la vida sedentària
Ø Acaba amb la migranya i insomni i la hipertensió
Ø Millora els trastorns circulatoris
Ø Combat les disfuncions sexuals
Ø Alleuja els problemes de menstruació i menopausa
Ø Prevé l’osteoporosi
Ø Redueix els trastorns de l’embaràs i del postpart
Ø Alleuja els dolors artrítics
Ø Ajuda a solucionar els problemes gàstrics, intestinals i vesicals
Ø En el nen:
Ø Mitiga les malalties respiratòries
Ø Redueix les irritacions de la pell

També, com és lògic, hi ha certes ocasions en què el tractament reflexològic requereix certes precaucions. Són molt poques; però val la pena citar-les per comprendre com un tractament holístic o integral de les persones precisa de la utilització de les diferents tècniques, habilitats i destreses que posa al nostre abast l’arsenal terapèutic.

Contraindicacions:


Ø Malalties infeccioses en les seves fases agudes
Ø Després de sofrir un infart o una angina de pit
Ø Precaució en els casos de trombosi, flebitis i tromboflebitis
Ø Berrugues plantars, escares
Ø Micosi
Ø Precaució extrema durant l’embaràs
Ø Processos febrils
Ø Peu de diabètic

 

         

 

         

 

         

 

         

 

 

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger