El passat divendres 9 d’octubre a les 10h del matí i fins les 13h, L’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre va posar una  taula informativa » Dia Mundial de la Salut Mental», davant de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

Amb la campanya «Donem la Cara per la Salut Mental» de l’Associació OBERTAMENT, la nostra Associació es va fer fotografies (Selfies) amb la Regidora de Serveis Socials i Salut, Sra Ângela Reverté i Ferré, i amb la població de la Ràpita. Es va demostrar que els estereotips i prejudicis existents no es corresponen amb la realitat: no són imprevisibles, ni agressius, ni incapaços per treballar o prendre decisions. Perquè tots formem part de la solució: parlar amb naturalitat sobre aquesta part de la nostra salut i saber escoltar amb respecte i interès són essencials per canviar les coses.

La Campanya «No facis com si res: Dóna la cara», té per objectiu evidenciar que existeix un tabú social respecte als problemes de salut mental.  La seva tasca és sensibilitzar la ciutadania, defensant que tenir un problema de salut mental és molt comú i no hauria de ser vergonyós.

Qualsevol de nosaltres podem tenir un problema de salut mental. De fet, segons l’Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones patirem un trastorn mental al llarg de la nostra vida. Malgrat ser un fet comú, existeixen a dia d’avui un estigma social i uns prejudicis que influeixen en les actituds i comportaments que es tenen cap a les persones amb un diagnòstic de salut mental (esquizofrènia, trastorn bipolar, depressió, ansietat, trastorns de personalitat, etc.).

 

      

      

      

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger