El Col·legi de Psicòlegs de Catalunya ha presentat la Psicoxarxa Solidària, que reuneix professionals i entitats per atendre les necessitats de les persones sense recursos de forma gratuïta. L’àrea d’intervenció inclou les quatre províncies catalanes.

La iniciativa sorgeix per emplenar els buits de l’administració en l’atenció psicològica. Així ho ha expressat el degà del col·legi, Josep Vilajoana.

«No volem competir amb els serveis públics. La psicologia en l’atenció primària no està prevista. Per tant, hi ha moltes persones que no tenen accés a aquest servei perquè no existeix. Per tant, una persona que no tingui recursos econòmics probablement no anirà el psicòleg.»

Es tracta d’una iniciativa solidària que engloba una àmplia xarxa de psicòlegs col·legiats que es posen a disposició de la ciutadania. D’aquesta manera, vol establir-se com a servei solidari que vol garantir l’atenció professional sense intrusismes. Així ho ha explicat la coordinadora de la Psicoxarxa, Dolors Liria.

«És un mitjà per canalitzar la demanda i oferta solidària. Però alhora la Psicoxarxa marca uns criteris mínims que són: ser psicòleg, ser col·legiat i tenir aproximadament uns 5 anys d’experiència. La Psicoxarxa no pretén ser una borsa de pràctiques ni tampoc de treball. «

La iniciativa ja fa sis mesos que funciona i de moment compta amb una trentena de professionals. A més a més, ja ha fet una vintena de serveis.

 

 

Font: http://www.ccma.cat/324/presenten-la-psicoxarxa-solidaria-un-servei-gratuit-de-psicologia-per-a-persones-sense-recursos/noticia/2694434/

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger