Les Terres de l’Ebre s’han sumat al projecte pilot «Activa’t per la salut mental» que s’ha posat en marxa en 12 territoris de Catalunya per millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental greu i les seves famílies. La idea és que tant els malalts com les famílies puguin esdevenir agents actius en el seu propi procés de recuperació i millorar la seva qualitat de vida. El projecte té una durada de tres anys i es desenvoluparà a Amposta i a Tortosa a través de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre i la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre. La directora del projecte, Machús San Pío, ha explicat que el projecte sorgeix de la necessitat d’alleugerir les famílies de la sobrecarrega que suposa cuidar un malalt mental.

Per aconseguir aquesta objectiu s’han creat espais específics d’orientació i assessorament en temes relacionats amb la malaltia mental, s’han desenvolupat eines per la gestió quotidiana del trastorn mental, s’ha posat en marxa un programa per a l’apoderament i també s’han establert grups de suport territorials.

Els centres de salut mental d’adults de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre van atendre un total de 26.461 persones al 2014, un 27% d’elles per un trastorn mental greu. El projecte «Activat’t per la salut mental» s’emmarca en el Pla Integral d’Atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions promogut per la Generalitat.

 

{youtube}R7wyHkNAQNA{/youtube}

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger