El passat divendres 7 d’octubre a les 10h del matí i fins les 13h, L’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre, va posar una taula informativa » Dia Mundial de la Salut Mental», davant de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

Amb la campanya «Donem la Cara per la Salut Mental» de l’Associació OBERTAMENT, la nostra Associació es va fer fotografies amb la gent de la població. Es va demostrar que els estereotips i prejudicis existents no es corresponen amb la realitat: no són imprevisibles, ni agressius, ni incapaços per treballar o prendre decisions. Perquè tots formem part de la solució: parlar amb naturalitat sobre aquesta part de la nostra salut i saber escoltar amb respecte i interès són essencials per canviar les coses.

Tothom té salut mental, igual que tothom té salut física. Ambdues canvien durant la nostra vida i, com el nostre cos, la nostra ment es pot sentir malament.

Els problemes de salut mental són més comuns del que es pensa. De fet, una de cada quatre persones n’experimentarem algun al llarg de la nostra vida. Els efectes són tan reals com un braç trencat, tot i que no hi hagi un guix o un cabestrell que ho demostrin.

La salut mental no és només l’absència d’un trastorn mental. L’OMS la defineix com un estat de benestar en el qual la persona és conscient de les seves pròpies capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, pot treballar de forma fructífera i fer una contribució a la seva comunitat.

Tenir un diagnòstic de salut mental no suposa, per tant, un impediment per portar una vida normalitzada en comunitat, i per gaudir d’una bona salut mental.

 

        

 

       

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger