La guia ‘Encarem el suïcidi juvenil’ destaca que una bona salut emocional, saber afrontar situacions adverses amb capacitat per resoldre problemes, desenvolupar habilitats socials, tenir un bon suport familiar i disposar d’accés als recursos de la salut són factors de protecció claus. També ho son l’educació emocional per saber identificar, atendre i regular els sentiments i aprendre a demanar ajuda i compartir les preocupacions.

El suïcidi és la primera causa de mort entre les persones de 15 a 34 anys a Catalunya. La guia ha estat elaborada per CPB Serveis Salut Mental i el Servei de Psiquiatria de l’Hospital Santa Creu i Sant Pau amb la coordinació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i es va presentar el 5 de març a la Biblioteca de Rubí.

La guia també adverteix que entre els factors de risc hi ha trastorns de l’estat d’ànim, de la conducta alimentària, abús de substàncies i haver-ho intentat prèviament. També són factors de risc patir abús, violència, assetjament, pertànyer a col·lectius discriminats i desatesos, trobar-se en situacions difícils com pèrdues, problemes econòmics i conflictes personals, entre d’altres.

La iniciativa de fer la guia va néixer arran de què el l’any 2006, CPB SSM i l’HSP van posar en marxa el programa pilot de Prevenció de la Conducta Suïcida a la Dreta de l’Eixample. La guia aborda tres grans eixos: fa una radiografia d’aquesta temàtica, se centra en la prevenció i, per últim, parla de l’acompanyament del dol després d’una pèrdua per suïcidi.

Les entitats consideren que cal promoure una prevenció universal bàsica a les escoles, amb programes psicoeducatius sobre el suïcidi. D’aquesta manera es podria incrementar la consciència de la relació entre la conducta suïcida i les afeccions mentals, desenvolupar habilitats emocionals a través de l’educació emocional, i promoure la capacitat de demanar ajuda, segons informa CPB Serveis Salut Mental en un comunicat.

Font:https://www.social.cat/noticia/10003/una-guia-de-prevencio-del-suicidi-apunta-que-saber-demanar-ajuda-es-un-factor-de-proteccio?fbclid=IwAR2rr4j-myVdgmqVFA2VQKLa0K73-FSIGXjai13hDh2HO0Jx10PZae1mA7A#.XK8Ir_dLYy1.facebook

 

Una dona, al llit. Jordan Bauer (Unsplash)

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger