Aquesta associació està constituïda inicialment per FECAFAMM, ADEMM, Consorci de Salut i Social de Catalunya, Fòrum d’Iniciatives assistencials i de gestió en salut mental a Catalunya i La Unió Associació d’Entitats Sanitàries i Socials.

L’Associació ObertaMent, l’entitat representativa del sector de salut mental que esdevindrà gestora del projecte de lluita contra l’estigma en salut mental a Catalunya, ja és una realitat. El dilluns 20 de desembre, la seu de la FECAFAMM va acollir l’acte fundacional, on els representants legals dels socis fundadors van signar els estatuts socials d’aquesta nova entitat.

Aquesta associació està constituïda inicialment per FECAFAMM (Federació catalana d’associacions de familiars i persones amb problemes de salut mental), ADEMM (Usuaris de salut mental de Catalunya), CSSC (Consorci de Salut i Social de Catalunya), Fòrum d’Iniciatives assistencials i de gestió en salut mental a Catalunya i La Unió Associació d’Entitats Sanitàries i Socials.

El consens general de cada apartat d’aquests estatuts ha estat una tasca molt important a l’hora de marcar els objectius comuns i les sinèrgies d’actuació de tots els agents implicats per tal de facilitar un acord definitiu envers la lluita contra l’estigma de les malalties mentals al territori català.

Paral·lelament, s’han establert contactes amb moltes de les entitats més significatives vinculades al món de la salut mental per implicar-les en el projecte, com ara AEN Catalunya, Ammfeina, la Fundació Congrés Català de Salut Mental, i la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut mental.

El Pla Integral d’Atenció en Salut Mental i Adiccions, aprovat al novembre de 2010, contempla com a línia estratègica d’actuació el desplegament del Programa de Lluita contra l’Estigma, des d’on es treballarà en la campanya ObertaMent, i on estan implicats l’administració pública, entitats de professionals i del món associatiu de la salut mental.

 

(Notícia publicada el 21 Dec 2010 per FECAFAMM)

 

 

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger