L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Miquel Alonso, el director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez i el president del Consell d’Administració de l’Hospital Comarcal d’Amposta, Manel Ferré han presidit, avui divendres dia 25 de març, l’acte de presentació i col·locació de la primera pedra dels nous equipaments sanitaris i sociosanitaris de Sant Carles de la Ràpita.

Aquest nou equipament es construirà en una illa de 1.500 m2 de titularitat municipal i situada entre els carrers Val de Zafán, Rosselló, Arxiu de Simancas i Aragó.
 La finalitat del nou equipament és proporcionar a la població els serveis següents:

– Hospital de dia terapèutic i rehabilitador. Aquest dispositiu està destinat a l’atenció en horari diürn de persones afectes de malalties neurodegeneratives a les quals se’ls ofereix una assistència integral i multidisciplinària complementària a la llar.

– Centre de rehabilitació. Aquesta unitat oferirà fisioteràpia ambulatòria i domiciliària i logopèdia i estarà destinada bàsicament a aconseguir la màxima recuperació de la capacitat funcional i d’independència per a les activitats habituals de la vida diària en funció de la patologia i estat funcional de l’individu, així com al tractament de les patologies del llenguatge (oral, escrit i gestual) manifestades a través de trastorns en la veu, la parla, la comunicació i les funcions orofacials.
Descripció de l’edifici:

Es tracta d’un edifici de nova construcció d’una única planta a nivell de carrer. L’esquema funcional és central i a partir d’una àrea d’entrada es dóna accés a l’àrea d’hospital de dia, a l’àrea de rehabilitació i a l’àrea administrativa i de suport.

L’àrea d’hospital de dia es disposa a llevant i sud, ben comunicada amb el jardí i amb accés directe amb l’àrea de fisioteràpia.

L’àrea de rehabilitació situada a sud i oest està oberta a l’espai restant de jardí i ben comunicada amb l’àrea d’accés i l’hospital de dia.

Com que el pla general admet una edificabilitat lleugerament superior s’ha previst que l’edifici es pugui ampliar fàcilment per les façanes sud i oest, concretament donant més espai a les sales principals.
 
La gestió del nou centre, en virtut de la concessió administrativa atorgada per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita la portarà a terme l’Hospital Comarcal d’Amposta SAM, centre integrat al Grup SAGESSA.

 

 

 

           

 

 

           

 

 

 

           

 

 

      

 

 

     

 

 

     

 

 

 

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger