El passat 23 de gener a la seu del Consell Comarcal del Montsià, un total de 18 entitats i administracions vam participar a l’acte de la constitució de la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre.

La Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre pretén crear un espai on tots els agents del territori implicats puguin treballar de manera transversal i coordinada per oferir una actuació més eficaç envers la salut mental des de l’àmbit assistencial, social i laboral, que ajudi a millorar el benestar, la rehabilitació i la integració de les persones afectades per la malaltia mental.

Els promotors de la iniciativa són la Coordinadora d’Associacions de salut mental i familiars i la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, que han aconseguit que a la Taula també hi siguin representades les entitats següents:

 

■Els departaments de Salut, Benestar Social i Família, Ensenyament i Empresa i Ocupació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

■Els ajuntaments d’Amposta, Tortosa, Móra d’Ebre i Gandesa

■La Diputació de Tarragona

■Els consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta

■El Servei de Drogodependències del CAS de Tortosa. Grup Sagessa

■Els serveis d’assistència primària de l’ Institut Català de la Salut (ICS)

■Fundació Pere Mata

 

Un dels aspectes més destacats de la Taula és la participació activa de les persones afectades per malaltia mental i dels familiars.

Els impulsors de la Taula han establert unes línies de treball basades en la sensibilització i la prevenció; la lluita contra l’estigma; la revisió de protocols i circuits; els grups de treball de casos complexos i la implicació i compromís de les administracions.

Les taules de salut mental prioritzen especialment la participació activa de les persones amb trastorn mental perquè puguin ser protagonistes de la seva recuperació a partir de la seva experiència pròpia. La Taula de les Terres de l’Ebre s’afegeix a la de Tarragona, i a la resta de taules que la Federació Salut Mental Catalunya ha impulsat en tot el territori: Urgell-Segarra, Hospitalet de Llobregat, Mollet, Badia i Sant Cugat del Vallès, Badalona, Sant Adrià del Besós, Santa Coloma de Gramanet i Lleida.

Durant l’acte de constitució van intervenir el president de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre, Francesc Moya; la Sra. Marga Merlos i Sr. Josep Lluís Villa en l’obra «Deïdora»; la usuària Llar Residència, Manolita Sauch, i la tècnica de la Federació de Salut Mental Catalunya, Mònica Carrilero.

Els parlaments institucionals van anar a càrrec de Joan Martí Masdéu, president del Consell Comarcal del Montsià; Manel Ferré, alcalde d’Amposta; Albert Gómez, director dels Serveis Territorials de Salut de la Generalitat a les Terres de l’Ebre; Joan Amigó, conseller delegat del Grup Pere Mata a més dels representants de les diferents institucions que hi formaran part, que signaran un document d’adhesió.

 

 

   

   

   

 

 

 

 

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger