Aquí sí. Actius i salut és un projecte integrat dins del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) i del projecte COMSalut.

Per millorar la salut de la població és fonamental identificar i reforçar els seus actius. Un actiu és un recurs que dóna salut i benestar a les persones o els grups d’una comunitat. Persones, entorns, equipaments i activitats comunitàries poden ser actius. El mapatge d’actius és un element fonamental en processos de salut comunitària.

Aquí sí. Actius i salut facilita una construcció col·laborativa de salut, mitjançant la identificació d’actius per part de persones i comunitats i la seva visibilització. L’aplicació permet que individus o entitats introdueixin activitats i recursos comunitaris, i també permet identificar actius d’un territori concret. Es tracta de construir i fer créixer entre tots el mapa dels actius de Catalunya.

El projecte consta d’un cercador d’actuacions comunitàries i un espai per introduir activitats i recursos comunitaris.

L’aplicació ha estat una adaptació al nostre context de l’eina «Astúries Actua», creada per l’Observatori de Salut d’Astúries (Conselleria de Salut). Aquesta eina ha estat adaptada i compartida pel Programa d’activitats comunitàries en atenció primària de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (PACAP) i l’Hospital Italià d’Argentina. Aquesta adaptació es realitza en el marc de l’Aliança de Salut Comunitària; es tracta d’un conveni de col·laboració entre diferents comunitats autònomes i universitats per impulsar la salut comunitària a l’Estat espanyol, en el qual participen l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

 

  • Enllaç de la nostra Associació AFMMTE a la web de Activos de Salud.

            http://www.activosdesalud.com/recurso/show/9820/cat?


  • Enllaç del nostre Club Social Terres de l’Ebre a la web de Activos de Salud.

            http://www.activosdesalud.com/recurso/show/9853/cat?

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger