Reclamen situar el Pla d’Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions en la primera línia de les polítiques públiques, disposar d’un pla de treball sota el lideratge de Presidència i una assignació de recursos per fer-lo possible.

El Govern ha emplaçat les entitats al mes de setembre per retrobar-se i plantejar una estratègia per al període 2020-2022 que permeti afrontar els nous reptes en l’àmbit de la salut mental i les addiccions.

Dimecres 31 de juliol, representants de diverses entitats del sector de la salut mental i les addiccions de Catalunya es van reunir amb el president de la Generalitat, Quim Torra i diversos membres del Govern per demanar que situï en primer línia de les polítiques públiques aquests dos àmbits.

Les entitats implicades en el desenvolupament del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions van traslladar al Govern en quin punt es troba actualment l’estratègia 2017-2019 d’aquest Pla i van demanar establir un nou full de ruta que possibiliti un acompanyament de qualitat per a les persones i, per tant, dotar-lo dels recursos econòmics que permetin fer-ho, així com lideratge i impuls polític. El president Torra va emplaçar les entitats al pròxim mes de setembre per tal d’abordar una estratègia per al període 2020-2022.

L’any 2014 es va definir una primera estratègia a tres anys d’aquest Pla com una aposta d’ampli consens entre persones amb problemes de salut mental i addiccions, llurs famílies, les entitats del sector i els seus professionals i la Generalitat. Ahir les entitats van reclamar refermar aquesta aposta per seguir afrontant els nous reptes en l’àmbit de la salut mental i les addiccions i van demanar que aquest Pla sigui l’impulsor d’una estratègia àmplia de país.

Les entitats del sector de la salut mental –Ammfeina Salut Mental Catalunya, Associació Encaix, BCN Salut Mental, Consorci de Salut i Social de Catalunya, Federació Catalana de Drogodependències, Federació Salut Mental Catalunya, Fòrum Salut Mental, La Unió, VEUS (entitats de salut mental en primera persona)– han valorat positivament la voluntat del Govern mostrada pel president Torra, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés, el secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies i l’assessora en l’Àmbit Social de la Presidència, Anna Figueras.



WhatsApp Image 2019-08-01 at 08.08.38




Font: http://www.salutmental.org/2019/08/01/entitats-representants-del-sector-de-la-salut-mental-i-les-addiccions-reclamen-al-govern-que-aquests-ambits-siguin-una-prioritat-de-pais/?fbclid=IwAR2jKOkxpp0y9jc9D9RH_cB77_e1fdu2k3f91F5cD-MKC98vzIfvviTPgz0

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger