Compta amb 33 consultoris, 38 professionals i dóna servei a una població de 400.000 habitants a la comarca del Maresme

El nou centre, gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme, es va posar en marxa en aquest nou edifici, adjacent a l’Hospital de Mataró, a principis del mes d’agost. La inversió ha estat de prop de cinc milions d’euros i dóna servei a tota la comarca del Maresme, des de Montgat fins a Tordera.

Aquest equipament disposa d’una superfície de 1.897,10 m2 dividida en tres mòduls comunicats de planta i pis, amb un únic accés per a usuaris des de la carretera de Cirera que acull els diferents dispositius. El centre té 33 consultoris, a més d’espais específics per als hospitals de dia i hi 38 professionals entre especialistes en psiquiatria, psicologia, infermeria, treball social, educació social, auxiliars i monitors, a més de personal administratiu.

Els serveis que es traslladen a les noves instal·lacions, que abans es tractaven a l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró, són els següents:

•El Centre de Salut Mental d’adults, on s’ofereix atenció psiquiàtrica i psicològica a les persones de 18 anys o més, residents a l’àrea de referència. Desenvolupa el pla de serveis individualitzats, el programa d’atenció específica als trastorns mentals greus i les teràpies grupals.
•El Centre de Salut Mental infantil i juvenil, que proporciona atenció psiquiàtrica i psicològica a les persones menors d’edat residents al Maresme Central i Sud.
•L’Hospital de Dia de Salut Mental d’adults, on es duen a terme programes intensius de tipus diagnòstic, terapèutic i rehabilitador en règim d’hospitalització parcial, psicoteràpia en grup, sessions familiars, teràpia psicofarmacològica, laborteràpia i teràpia ocupacional.
•L’Hospital de Dia de Salut Mental infantil i juvenil, que ofereix programes intensius de tipus diagnòstic, terapèutic i rehabilitador en règim d’hospitalització parcial, psicoteràpia de tipus cognitivoconductual, psicoteràpia en grup, sessions familiars i un aula docent.
•El Centre d’Atenció a les Drogodependències, el qual dóna atenció ambulatòria als usuaris amb problemes relacionats amb el consum i dependències de drogues.
•El programa de manteniment amb metadona, que té l’objectiu de disminuir les complicacions mèdiques i legals del consum d’opiacis, afavorint la reinserció i rehabilitació social de les persones addictes.

 

Font: http://www10.gencat.cat (dijous 26 d’agost 2010)

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger