La consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar durant la jornada de celebració el Dia Mundial de la Salut Mental a Santa Coloma de Gramenet que es posarà en marxa la campanya ObertaMent per a la lluita contra l’estigma de les malalties mentals a Catalunya.

La celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya, organitzat per la FECAFAMM i amb la col·laboració de l’Associació AMMAME, va tenir lloc el dissabte 9 d’octubre al Parc Europa de Santa Coloma de Gramenet sota el lema “Sense por, tots contra l’estigma”. Més de 1.000 persones es van aplegar per gaudir des de primera hora de les activititats programades a la jornada.

A primera hora, les més de 1.000 persones aplegades al Parc Europa, van gaudir de l’animació de la Casa d’Aragó de Santa Coloma, just abans del lliurament de les claus per part de l’alcaldessa d’un nou Club social de la ciutat. Després l’actriu Emma Vilarasau va llegir el manifest, en el qual la FECAFAMM va reclamar que els reptes que tenim davant esdevinguin ja una realitat.

Abans de l’actució de l’Orquestra de la Bona Sort, la consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar que s’ha creat l’Associació Catalana de lluita contra l’estigma en salut mental que durà a terme la campanya ObertaMent, on estan implicats l’administració pública, entitats de professionals i del món associatiu de la salut mental.“Aquest projecte pretén tornar la dignitat a les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, és una obligació ètica i moral de tota la societat”, ha manifestat la consellera de Salut abans d’inaugurar un mur contra l’estigma que s’ha  tirat a terra al final del matí “un mur que enderroquem avui per tombar tots plegats els prejudicis que encara existeixen i exclouen aquest col·lectiu”.

 

          

 

          

 

ObertaMent és un projecte amb deu anys de projecció que té per objectiu engegar un treball continuat de lluita contra l’estigma de les malalties mentals a Catalunya amb accions molt concretes en tots els àmbits de la societat.

Per la seva banda, el president de FECAFAMM, Xavier Trabado, va demanar a tots els agents que “treballin per modificar la mirada cap a la salut mental i millorar l’atenció des dels diferents àmbits”, i va celebrar la creació d’aquesta gran iniciativa de lluita contra l’estigma ja que “necessitem una dècada continuada de discriminació positiva perquè les persones amb problemes de salut mental puguin tenir una vida normalitzada”.  L’acte institucional també va comptar amb les intervencions de Dolores Gómez, presidenta-delegada de Salut de la Diputació de Barcelona, Carolina Homar, directora general de l’ICASS, i Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.

Al mig dia es va fer un cercavila fins al poliesportiu La Bastida, on després de dinar, va tenir lloc el repartiment dels premis del I Concurs de cartells del Dia Mundial de la Salut Mental i l’obra de teatre “Bailar la vida”, un muntatge de l’Associació de familiars de Santa Coloma (AM.MA.ME.) dirigit per l’Associació Pallapupas.

Per veure les imatges de la jornada accediu a l’àlbum picasa de FECAFAMM. I el manifest i la nota de premsa els trobareu a la pàgina del web dedicada al Dia Mundial.

(Notícia publicada el 13 Oct 2010 ) FECAFAMM

 

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger