La Corunya acollirà, a partir de dijous vinent 18 maig i durant tres jornades, el XXII Congrés Nacional i III Internacional de la Societat Espanyola de Psicologia Clínica– ANPIR. Sota el lema ‘Desbordando Marcos’, la cita comptarà amb l’assistència d’experts nacionals i internacions. Més de 800 professionals debatran sobre salut mental, tractaments psicològics i sanitat pública.

Les autolesions, la depressió infantil, la psicologia perinatal i la necessitat de creació d’una especialitat en psicologia clínica de la infància i l’adolescència per donar resposta a les necessitats especials d’aquesta població, són alguns dels temes que s’abordaran a la trobada internacional que serà inaugurada pel conselleiro de Sanidade, Julio García Comesaña, dijous 18.

Cinc milions de persones

S’estima que, a Espanya, prop de 5 milions de persones tenen un problema de salut mental diagnosticat. Entre els més rellevants, destaquen els organitzadors de la trobada, aquells que afecten nens i adolescents i sobre els quals «urgeix intervenir de forma eficaç, ja que la majoria dels trastorns psicològics de l’edat adulta s’inicien en la infància i molts tenen a veure amb experiències evitables, com el maltractament».

Depressió, ansietat, trastorns greus de la personalitat o el doble de risc d’intents de suïcidi són algunes de les conseqüències del maltractament –físic, psicològic, abusos sexuals, negligència…– infantil en l’edat adulta. Un maltractament silenciat, que continua sent un tabú i té incalculables conseqüències en els nens perquè, també, els deixa cicatrius incurables quan es fan adults.

De fet, el 35% dels trastorns mentals que es diagnostiquen en l’edat adulta tenen a veure amb experiències d’aquest tipus en la infància. ‘La psicologia clínica de la infància i de l’adolescència en diferents àmbits’, serà una de les taules de l’esdeveniment, moderada per Gloria Bellido.

Experts internacionals

A més, en la trobada, tindrà lloc un taller pràctic que dotarà els professionals d’eines per fomentar el desenvolupament d’habilitats en el tractament de nens i adolescents. Estarà dirigit per l’expert Ben Furmanpsiquiatre i psicoterapeuta finlandès, autor d’una vintena de llibres i reanomenat internacionalment com a professor de teràpia centrada en solucions.

També es debatrà sobre la formació sanitària especialitzada en el marc de la celebració dels 25 anys de l’especialitat en Psicologia Clínica

El congrés compta també amb experts en drets humans, trastorns de personalitat, psicooncologia, psicosi o política sanitària. La reunió s’organitza en diferents taules, tallers pràctics, conferències plenàries i grups de supervisió. També es debatrà sobre la formació sanitària especialitzada en el marc de la celebració dels 25 anys de l’especialitat en Psicologia Clínica.

La Societat Espanyola de Psicologia Clínica-ANPIR és la principal societat científica de la Psicologia Clínica a nivell nacional. Fundada el 1997, compta amb representació a totes les comunitats autònomes i aglutina més de 1.700 professionals, i molts treballen en el Sistema Nacional Salut.

Font: https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20230512/depressio-infantil-psicosi-dol-perinatal-87266977  Nieves Salinas El periodico.cat

Por AFMMTE

És una entitat social que representa les 4 comarques de les Terres de l'Ebre, creada l'any 1998. Està adscrita a la Federació Salut Mental Catalunya. Som membres de la Coordinadora de Salut Mental Tarragona-Terres de l'Ebre i de la Taula de Salut Mental Terres de l'Ebre. També formem part del projecte Activa't per la Salut Mental TTEE. Aquets son els nostres serveis: - Servei de Club Social - Servei d'atenció psicològica - Servei d'atenció social (Treballadora Social).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger