El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha culpat el govern espanyol i l’anterior govern català de la situació en què es troba l’aplicació de la llei de la dependència. «Les retallades les practiquen altres», ha assegurat en referència a la reducció del pressupost de l’Estat dedicat a dependència i al «retard acumulat» en els pagaments pel tripartit. «Jo el que faig és prioritzar, ha afegit.

Josep Lluís Cleries s’ha defensat de les crítiques que han sorgit arran de l’anunci fet aquest dimarts en comissió parlamentària sobre la llei de la dependència. El conseller donava per «impossible» aplicar ara la llei per a persones amb grau moderat de dependència «pels flagrants incompliments de l’anterior govern» i atendre primer les dependències greus.

Als que han assegurat que retallava aquestes ajudes tan esperades, els ha respost amb contundència: «M’han acusat de retallar, però el que jo faig és prioritzar. Ha estat durant l’esmorzar informatiu «Fòrum Europa» de Tribuna Catalunya, on ha afegit que  «l’Estat trepitja les nostres competències, ens imposa l’aplicació de la llei de la dependència i redueix l’aportació econòmica».

 

 

El titular de Benestar Social ha augurat que les persones amb dependències moderades tindran una «gran decepció» quan se sàpiga la quantitat de les ajudes que els correspondrà.

El pressupost per als dependents moderats, il·lògic

Cleries també ha criticat, en aquest cas als micròfons d'»El matí de Catalunya Ràdio», que l’Estat aporti només una quarta part del finançament de la llei de la dependència i que la resta ho hagin d’assumir les comunitats autònomes. El conseller qualifica d’il·lògic el pressupost fixat per finançar les ajudes a les persones valorades en grau moderat.

A més, ha anunciat que introduirà canvis en els criteris de valoració perquè les ajudes es tramitin de manera més àgil i justa.

Font: www.3cat24.cat  (16 febrer 2011)

 

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger