La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha publicat la guia Iniciatives de promoció de la salut mental en temps de la Covid-19 amb les iniciatives de les nostres associacions i clubs socials per adaptar-se al període de confinament i mantenir els serveis i contacte amb les persones usuàries dels seus recursos. La guia s’anirà actualitzant mentre duri l’estat d’alarma i el confinament, i anirem fent difusió a través del web i les nostres xarxes socials. Recordeu que podeu contactar amb les nostres associacions i els seus clubs socials en el aquest enllaç.

A la guia podreu trobar la següent informació:

Associacions Federació SMC

Com contin uar amb l’atenció a distància de les persones amb problemes de salut mental, les famílies i la societat en general: atenció telefònica, suports via telemàtica (videoconferències, whatsapp…)

Coordinació, formació i treball on line: webinars (cursos impartits online), jornades tècniques per videoconferència, cursos online per als professionals de les entitats, reunions de treball i coordinació virtual…

Treball en xarxa amb els recursos de salut mental, entitats i institucions del territori per coordinar les noves necessitats d’atenció

Potenciem la comunicació a les nostres pàgines web i xarxes socials: compartim informació d’interès, noves activitats en directe i obertes; activitats/sessions obertes a través de Facebook, Instagram, Youtube…; notícies, agenda, activitats i propostes a la pàgina web de l’entitat, grups de WhatsApp o xarxes socials.

Gestió de tota la informació que rebem i aprofitament del nostre coneixement: elaboració i difusió de material per a familiars, primeres persones i població en general​ via mail, whatsapp, pàgina web, xarxes socials.

Manteniment del suport entre igual i les activitats grupals: GAMs, psicoeducatius, Grups Amb Experiència Pròpia, Grups de dones i tallers telemàtics diversos via telemàtica (zoom, Skype, Jitsi Meet, whatsapp…)

Altres formes de col·laborar: fabricació material sanitari…

Clubs Socials

Espais d’intervenció, atenció i suportstelemàtics i virtuals

Adaptació de tallers, activitats i dinàmiques a lasituació de confinament

Presència a les xarxes socials i mitjans de comunicació

Cuidar la salut mental i física

Voluntariat i col·laboració ciutadana

Oci i cultura

Coordinacions internes i externes

Formació als professionals

Joves

Espais d’atenció i suport telemàtics i virtuals

Adaptació de les activitats

Coordinacions internes i externes

Dificultats

Intervenció Centres Penitenciaris

També podeu consultar les activitats i serveis que la Fundació Salut Mental Catalunya i els seus clubs socials i programes ha adaptat durant el confinament en aquest enllaç.

en aquest enllaç.

Coronavirus.

Font:https://www.salutmental.org/2020/04/29/les-associacions-i-clubs-socials-de-salut-mental-adapaten-les-seves-activitats-i-serveis-al-confinament/


Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger