El projecte té un cost de 5 milions d’euros que han estat finançats pel Ministeri de Sanitat i Assumptes Socials i serà promocionat per la Plataforma Educativa. L’ajuntament de Deltebre per la seva part, ha cedit els terrenys on es construirà el nou equipament, un solar de 4.475 metres quadrats a l’avinguda Pau, al costat de la nova Escola Bressol que també s’està construint al municipi.
El centre oferirà 56 places d’ocupació on s’atendran discapacitats de caràcter moderat i es reballarà en la seva reinserció laboral i també discapacitats severes que no tenen aquesta opció.
L’espai residencial tindrà 39 places de règim obert i d’estada il·limitada, 24 de les quals seran per a persones amb disminució intel·lectual de caràcter lleu-moderat i 15 places de residència per a interns amb trastorns de conducta. També s’oferirà als pacients serveis de suport a l’autonomia, d’inserció laboral i activitats de lleure.
Com ha explicat el president de l’associació Acció Social Terres de l’Ebre, Jordi Pascual, “el projecte té la voluntat de potenciar la creació de recursos amb caràcter de proximitat perquè la població pugui de forma integral cobrir les necessitats de les persones amb discapacitat”. Amb el nou equipament és vol garantir un futur digne per aquestes persones des d’una atenció individualitzada i integradora per poder millorar la seva qualitat de vida.

 

Nous lllocs de treball també gràcies a aquest nou centre es crearan nous llocs de treball a les Terres de l’Ebre. En concret seran 86 noves places ocupacionals de les qual 30 es preveu que siguin professionals dedicats a atendre les persones amb diversitats funcionals dins la modalitat del Centre Especial de Treball.
El director dels serveis territorials d’acció social, Àdam Tomàs, va apuntar durant la presentació del nou equipament que el seu departament cedirà les places públiques que s’oferiran i va destacar els llocs de treball que s’han generat al territori en els últims anys gràcies a la creació de nous equipaments socials, en concret més de 150 nous llocs de feina als que se li sumaran ara el 86 del nou equipament de Deltebre.

L’alcalde de la població, Gervasi Aspa, va agrair que Deltebre sigui la ubicació del nou centre ja que el municipi necessitava generar llocs de treball “per trencar amb la tendència que els veïns del municipi hagin d’anar sempre a treballar fora. Gràcies als nous serveis que s’han construït al poble, 139 persones poden treballar a casa”. 

                                                                                                                             Font: www.ebredigital.com ( 4 desembre 2009 )

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger