La finalitat del conveni signat amb la Fundació Hospital Sant Pere Claver és crear un Servei d’assessorament gratuït pels familiars que cerquen una orientació per resoldre els problemes d’ordre jurídic que hagin d’afrontar els seus familiars malalts.
El president de la FECAFAMM, Xavier Trabado, i el gerent de la Fundació Hospital Sant Pere Claver (FHSPC), Carles Descalzi, han signat un conveni amb la finalitat de crear un Servei d’assessorament gratuït pels familiars que cerquen una orientació per resoldre els problemes d’ordre jurídic que hagin d’afrontar els seus familiars malalts. Els casos seran derivats des del SAF (Servei d’Atenció a les Famílies) de FECAFAMM.

El Programa Jurimm és un programa d’assessorament i defensa jurídica de les persones amb problemes de salut mental adreçat exclusivament a aquelles persones amb trastorn mental que s’han vist involucrats en il·lícits de caire civil o penal per causa de la seva malaltia, o bé la seva defensa requereix certa expertesa.

Un servei que pot tenir continuïtat, si així ho requereix el cas, en un servei privat de defensa jurídica per aquells casos que hagin estat imputats en un delicte de tipus penal o els seus interessos es dirimeixen en un procediment civil, coincidint o no amb una descompensació clínica.

Els juristes atendran de forma gratuïta en una o dues sessions les consultes de caire jurídic que els familiars de les persones amb problemes de salut mental associats a alguna entitat de la FECAFAMM els vulguin fer, i els assessoraran sobre les possibilitats d’actuació i acordaran amb ells les estratègies que siguin pertinents. Més endavant, si el cas ho requereix i ambdues parts hi estan interessats, es podrà continuar amb la defensa jurídica d’un cas concret amb una minuta pactada prèviament.

 

(Notícia publicada el 27/01/2010) FECAFAMM

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger