• L’Hospital de Dia Infanto-Juvenil complementa l’important dispositiu sanitari i social que el Grup Pere Mata està desplegant a les Terres de l’Ebre des de 2006, i que ha suposat una inversió de 10 M€ i la creació de més de 100 llocs de treball directes i indirectes
L’Hospital de Dia Infanto-Juvenil és un dispositiu assistencial d’hospitalització parcial que proporciona atenció especialitzada a joves de 12 a 17 anys amb problemes greus de salut mental. Ofereix 20 places i permet un tractament intensiu en la comunitat, sense desvincular el pacient del seu entorn familiar i social. L’actuació terapèutica és basa sobretot en la dinàmica grupal, a més de la individual, del treball terapèutic amb la família i del tractament farmacològic, si és necessari.
El nou dispositiu s’ubica en un local de 700 metres quadrats, que també acull el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tortosa. Tot i compartir espai, Hospital de Dia Infanto-Juvenil i el CSMA tenen entrades diferenciades i són serveis totalment independents l’un de l’altre. Així, l’accés de l’Hospital de Dia és pel carrer Comerç núm. 36, mentre que el del CSMA és per l’Avinguda Pompeu Fabra, 46-50.
Aquests serveis de titularitat pública han significat una inversió 1,5 milions d’euros i estan concertats amb el departament de Salut. La gestió va a càrrec de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, del Grup Pere Mata.
Desplegament assistencial a les Terres de l’Ebre
La creació de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil completa els dispositius assistencials que s’han posat en marxa a les Terres de l’Ebre des de 2006, quan es va inaugurar la Unitat Polivalent d’Amposta. L’esforç realitzat pel Grup Pere Mata en aquests anys ha suposat una millora substancial de l’atenció sanitària i social per a les persones amb malaltia mental a les Terres de l’Ebre, amb una inversió total d’uns 10 milions d’euros i la creació de més de 100 llocs de treball, entre els directes i els indirectes
-Ahir pel matí , diferents autoritats mèdiques van visitar el primer Hospital de Dia Infanto-Juvenil de les Terres de l’Ebre, que entra en funcionament aquest mes de setembre. Aquest nou dispositiu permetrà atendre més acuradament els casos greus de problemes de salut mental entre els joves, ja que proporciona una intervenció més integral i intensiva. De fet, es tracta d’un “treball en xarxa, imprescindible per tirar endavant projectes assistencials com aquest, que ha estat possible gràcies a la implicació directa de Salut però, també d’Ensenyament i del Grup Pere Mata, que ha fet i fa una gran feina a les nostres terres per donar cobertura als malalts mentals” – explicava el director territorial de Salut Albert Gómez.