La Confederació FEAFES, com a organització nacional representativa de las persones amb malaltia mental i familiars, es suma a aquesta iniciativa per a manifestar la importància de l’adherència al tractament integral dels trastorns mentals.

Del 13 al 19 de setembre es celebra a nivell nacional la IV Setmana de la Conscienciació que, emmarcada en el Projecte ADHES, posarà l’accent en aquesta ocasió sobre el tema de “Adherència i estigma a l’esquizofrènia”. La Confederació FEAFES, com a organització nacional representativa de las persones amb malaltia mental i familiars, es suma a aquesta iniciativa per a manifestar la importància de l’adherència al tractament integral dels trastorns mentals.
L’estigma serà el tema al voltant del qual gira la IV Setmana de la Conscienciació. Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa al 2004 i que es celebra cada dos anys, implica la realització de diverses activitats durant una setmana per a conscienciar i sensibilitzar a la població sobre la importància de la adherència al tractament dels trastorns mentals. Però FEAFES també vol subratllar que una intervenció integral, amb tractament psicoterapèutic i una rehabilitació psicosocial i laboral a més dels fàrmacs, és garantia de qualitat de vida per a les persones amb malaltia mental i és una de les formes d’evitar recaigudes i caminar cap a la integració social.

 

 

Durant aquesta setmana s’han organitzat activitats en les quals s’abordaran aquestes idees al voltant de l’estigma. Entre d’altres accions, està prevista la celebració el 15 de setembre d’una trobada digital  en el web de El Mundo, i en la qual participaran membres del Projecte ADHES i de FEAFES per a dialogar i debatre amb els internautes sobre la situació actual del col·lectiu de persones amb malaltia mental i familiars.

Fruit d’aquesta iniciativa també s’han elaborat díptics informatius i pòsters que seran distribuïts en centres de salut, entre d’altres llocs.

Font: www.fecafamm.org ( 15 septiembre 2010 ).

Por afmmebre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social Messenger